Cabaret Internet x Art Nou 2021

Inicio » Info Bàsica » Primeres passes a p4stura [READ ME] » Què és p4stura? (Descripció i interessos generals del projecte, així com de la seva infraestructura com a fòrum.)
Què és p4stura? [mensaje n.º 19] Mon, 22 June 2020 21:00
p4stura-admin no está actualmente en el foro  p4stura-admin
Mensajes: 38
Registrado: June 2020
Nivell 2
Administrator
Benvingudes a p4stura! Smile

p4stura és un fòrum de discussió des del que compartir i xerrar sobre mogudes del context artístic local.

p4stura va néixer com a aposta d'Art Nou 2020 per virtualitzar part de la seva programació i segueix ara de manera independent. Tot plegat en el context de la crisis de la Covid-19, en el que programar esdeveniments, presentacions o projectes artístics significa tenir en compte, entre d’altres, les mesures de prevenció que caldrà aplicar, el distanciament físic, i la possibilitat que algunes activitats no es puguin desenvolupar de forma presencial.

Des de que vam entrar en la situació actual, les xarxes socials han intentat suplir aquests impediments en la divulgació de continguts amb un allau de lives, streamings, visites virtuals, stories a Instagram i d’altres. Si bé això sovint es fa amb la intenció de fer arribar cert contingut artístic a un públic que, d’altra forma, no hi tindria accés, els ritmes d’aquestes pràctiques responen a un tipus de difusió i consum de cultura directament determinat per una lògica molt poc sostenible des de molts punts de vista.

És evident que necessitem internet i la comunicació digital per difondre les activitats que es fan, especialment en contextos de distanciament físic com l’actual. De fet, es poden dur a terme activitats virtuals artístiques tremendament enriquidores. Ara bé, cal preguntar-se si, enlloc de difondre i mediar propostes artístiques o culturals, no estem reproduint en les nostres pràctiques comunicatives infinitat de petits processos comercials que s’emmirallen en els sistemes de marketing digital hegemònics. Aquestes pràctiques hegemòniques ens aboquen a uns ritmes accelerats més propis d’un procés de venda que no pas d’un de comunicació. Tot plegat, pot fer que l’experiència es converteixi en decebedora, frustrant o saturada tant pels receptors com per les persones emissores.

Agafant com a referència exemples de comunitats autogestionades del que nosaltres anomenem el «bon Internet» o l’ «Internet lliure», proposem pensar en un model alternatiu de traducció, divulgació i difusió de contingut basat en una transmissió d’informació «vivible», «lenta» (que no ineficaç, però sí «adequada»). Entendre aquest contingut per difondre com un bé beneficiós per tota la comunitat i, per tant, del que tots nosaltres ens hem de fer responsables d’accedir, mediar i difondre. Idea És per això que la infraestructura de p4stura és, principalment, un fòrum de discussió. Idea

Qui sap si en un hipotètic futur encara més distòpic, amb un Internet sense les plataformes comercials que ara són les nostres eines d’ús diari, les pràctiques de difusió com les que plantejaria aquesta plataforma podrien ser una mena de resistència i reapoderament per poder donar resposta a necessitats de comunicació i difusió.

p4stura es un projecte obert a tothom qui hi vulgui participar, amb la possibilitat d’esdevenir un grup de treball.

p4stura el fem entre totxs, és per això que, per començar, us recomanem anar a la plana principal del fòrum (http://forum.p4stura.net/) i que tafanegeu entre els diferents subfòrums i fils per entendre com està estructurat. I, per suposat, no dubteu a participar obrint algun fil nou o contestant a un dels ja oberts!

Ens veiem aquí dins! Shocked

[Actualizado el: Wed, 07 October 2020 13:40]

Informar de este mensaje a un moderador

 
Leer mensaje
Hilo de discusión anterior: Normes del fòrum
Ir al foro:
  


Fecha y hora actual: Sat Sep 18 07:30:34 CEST 2021

Tiempo total que tardó la generación de la página: 0.00903 segundos